Snažíte sa, pravidelne cvičíte, udržiavate vyváženú stravu, ale stále nevidíte výsledky? Možno robíte pri chudnutí jednu z týchto deviatich chýb…

Snažíte sa, pravidelne cvičíte, udržiavate vyváženú stravu, ale stále nevidíte výsledky? Možno robíte pri chudnutí jednu z týchto deviatich chýb:

1. Nemáte dosť spánku

Keď v posteli do neskorej noci prehľadávate internet, odpisujte na e-maily a sledujete sociálne siete, nielen, že sa budete na druhý deň cítiť unavená, ale ovplyvní to aj váš tréning. Bez kvalitného a dostatočne dlhého spánku bude vaše telo vyčerpané a na druhý deň sa v ňom zvýši hladina hormónov, ktoré ovplyvňujú chuť do jedla. To spôsobí, že aj keď budete viac jesť, nebudete sa cítiť nasýtená.

2. Robíte nesprávne alebo jednostranne zamerané cviky

Samotné tréningy na brucho vám nepomôžu odbúrať tuk a schudnúť. Tuk je v ľudskom tele tam, kde uchováva energiu, takže musíte precvičovať celé telo. 

3. Prijímate veľa cukrov

Ak bude vaša strava pozostávať z množstva ochutených nápojov, sladkých potravín a koláčov, len ťažko znížite svoju telesnú hmotnosť. Vysokú úroveň prírodných cukrov majú ale aj ovocie a zelenina. Ak to budete preháňať a budete ich jesť príliš veľa, môžu niekedy spôsobiť prírastok hmotnosti. Znížte aj množstvo jednoduchých uhľohydrátov, ktoré konzumujete napr. v cestovinách alebo pečive.

4. Nejete dosť proteínov

Proteíny sú skvelé pre odbúravanie tukov. Pomáhajú vytvárať a chrániť slabé svalové tkanivá a môžu zvýšiť množstvo spálených kalórií. Sú tiež dobrým zdrojom energie, ktorý vám môže pomôcť cítiť sa dlhšie nasýtená. Medzi dobré zdroje proteínov patria kuracie prsia, vajcia, tuniak, mlieko alebo cícer.

5. Príliš sa stresujete

Stres a úzkosť vyvoláva v našom tele zmätok. To môže spôsobiť, že bude telo produkovať steroidný hormón kortizol. Vysoká hladina kortizolu je spojené s rizikom ukladania telesného tuku.

6. Pri tréningu ste netrpezlivá

Keď hneď nevidíte pokroky neprestávajte, nevynechávajte cvičenie, ale pokračujte vo svojom úsilí.  Buďte realistická, výsledky vášho snaženia sa nedostavia cez noc. 

7. Skúšate drastické diéty

Drastické diéty zamerané na to, aby ste čo najrýchlejšie znížili svoju váhu nie sú najlepšou voľbou. Jesť málo kalórií môže v skutočnosti spôsobiť viac škody ako osohu. Ak bude váš prísun kalórií príliš malý, vaše telo by mohlo prejsť do režimu hladovania. Tým sa spomalí váš metabolizmus, čo sťažuje zníženie telesnej hmotnosti.

8. Cvičíte príliš veľa

Ľudské telo potrebuje zdravú rovnováhu medzi cvičením a odpočinkom. Okrem toho, že príliš veľa cvičenia a príliš málo odpočinku môže viesť k únave a zraneniam, znižovanie hmotnosti vám pôjde omnoho ťažšie.

9. Stratili ste motiváciu

Jednou z najťažších vecí pri chudnutí je udržanie zmien v životnom štýle. Je ťažké zostať motivovaná celý čas, ale nedopustite, aby dočasná strata motivácie ovplyvnila váš cieľ. Ak príde k najhoršiemu, nezastavujte, ale skúste sa pripojiť k niektorému športovému klubu alebo prizvite k cvičeniu priateľov a načerpajte tak novú energiu.

Zdroj: http://www.redonline.co.uk/health-self/self/losing-belly-stomach-fat-mistakes

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *